Verhuizen? Vergeet de trapbekleding niet!

U heeft net een nieuw huis gekocht en bent druk bezig met de inrichting van alle kamers. Een nieuwe vloer voor in de woonkamer, een spiksplinternieuwe keuken en badkamer en een leuk behang voor op de slaapkamers. Zelfs aan het kleinste kamertje wordt door velen de nodige zorg en aandacht besteed. Toch is er ook een plek in huis die door veel huizenbezitters bij het inrichten volledig wordt overgeslagen. Namelijk de trap.

trapbekleding

De trap als blikvanger in de gang

Toch gek, want in principe gebruikt u de trap elke dag meerdere malen. Zeker als de slaapkamers zich op een andere verdieping dan de woonkamer bevinden. Bovendien is de trap vaak direct zichtbaar als mensen uw woning binnenkomen. Waarom zou u dan ook niet zorgen dat de trap er picobello uitziet? Het geeft een prachtig effect als ook de trap een volwaardig onderdeel wordt van uw inrichting. En vergeet daarbij ook zeker het gemak en de veiligheid niet, want aan een trap waar u alleen maar naar kunt kijken heeft u natuurlijk niet zo veel.

Ideeën en tips voor de trap

Wat heel mooi kan werken is als u de traptreden aan de onderzijde voorziet van led-verlichting. De tredes kunnen geschilderd worden of worden voorzien van vloerbedekking. Houd er daarbij wel rekening mee dat een geschilderde trap of een trap met vloerbedekking soms wel behoorlijk glad kan zijn. De trap ziet er dan misschien wel heel mooi uit, maar u wilt niet dat u of uw gezinsleden keer op keer van de trap glijden. Een oplossing daarvoor kan zijn door kunststof trapmatten te gebruiken. Deze zijn voorzien van anti-slip zodat u niet bang hoeft te zijn dat u tijdens het traplopen uitglijdt. En het leggen van deze trapmatten kunt u gemakkelijk zelf doen. Niet boren, niet schroeven, maar gewoon met speciale dubbelzijdige tape.

Laat uw hal en trapgat weer tot leven komen en besteed er extra aandacht aan bij uw woninginrichting. U zult direct merken wat het effect op de rest van uw interieur is.